НА ЖИВО: Кубрат Пулев – Махмуд Чар онлайн

Кубрат Пулев – Махмуд Чар  отново напусна света на бокса в напрежение – съвсем буквално – след като левият му бицепс изкрещя за момент в светлината на хирургическите прожектори. Точно когато всички имахме готови закуски за вълнуващ сблъсък с Кубрат Пулев на 30 март в София, бицепсът на Чар реши, че има други планове и вместо това избра хирургическа драма. Според Bild Berlin и промоутъра на Charr, Erol Ceylan, бицепсът просто не можеше да се въздържи да не се включи в действието. И ето ни отново, накарани да вярваме, че Чар може да предпочете съдебни битки пред физически конфронтации!

Това се превърна в повтарящ се сценарий с Charr: шумът нараства, вълнението расте и след това – нищо. Той започва да прилича на момчето, което извика вълк в света на бокса. Всеки път, когато се заговори за Чар, който защитава титлата си на WBA или за поемане на сериозно предизвикателство на ринга, той изчезва. Появите на Чар на ринга стават неуловими като еднорог, за голямо забавление на боксовата общност. Умело ли избягва опонентите си, или наистина е най-нещастният боксьор, що се отнася до готовността преди битка? Във всеки случай, изглежда, че Чар напоследък хваща повече огнестрелни удари, отколкото юмруци, и изглежда, че наследството му може да бъде запомнено повече с изстрелите, които не е направил, отколкото с победите, които е осигурил.

Сега се търси нов опонент за Пулев, който беше напълно подготвен, с легендарния треньор Ули Вегнер до себе си, за да представи грандиозно представяне в това, което беше обявено за „битката за световната титла на WBA“. Това трябваше да бъде шансът на Чар да блесне, да защити титлата си славно. Но изглежда, че Чар може да е имал различна стратегия през цялото време – може би с цел да премести отново бойното поле в съдебната зала, където неговият опит предполага, че той може да осигури нова победа на предпочитаната от него арена. И така, Чар измъчва ли се за Пулев и вместо това избира по-малко труден съперник? Звучи сякаш някой отново играе на сигурно, а?

Leave a Comment