Кубрат Пулев Махмуд Чарр НА ЖИВО

Кубрат Пулев Махмуд Чарр Българският боксьор Кубрат Пулев ще се бие с германеца Махмуд Чар, известен преди като Мануел Чар, за редовната титла на WBA (Световната боксова асоциация) в тежка категория в София на 30 март, съобщиха двамата спортисти на съвместна пресконференция в българската столица в четвъртък.

Боксовият мач в тежка категория ще се проведе в „Арена София“. Тази редовна титла на WBA в тежка категория беше въведена наскоро от WBA и позволява многократни световни шампиони. Украинецът Александър Усик в момента държи титлата на WBA в супертежка категория, която ще оспорва в предстояща обединителна битка с британеца Тайсън Фюри.

„Ще се изправя срещу много сериозен противник, който има много опит като мен“, каза Пулев.

“Това е шансът на живота ми и живота на Кубрат. Работя като промоутър от 30 години и винаги съм искал да се бия за световната титла в София”, добави мениджърът на Пулев Ивило Гоцев.

Кубрат Пулев Махмуд Чарр „Аз съм боец. Не се боря за пари, боря се, за да оставя наследство. Ако се борите само за пари, ще загубите.  Работете здраво и един ден ще получите това, което искате мечтая”, каза Чар.

Част от галата ще бъде и по-малкият брат на Кубрат Пулев – Тервел. Съперникът му все още не е известен, но се очаква скоро да бъде обявен.

„Световната титла на WBA [редовна] беше потвърдена от организацията. Сега очакваме назначаването на съдийския екип за мача. Всички разбираме колко голяма възможност е тази битка както за г-н Чар, така и за г-н Пулев, особено с предстоящата битка на Антъни Джошуа в тежка категория на 8 март, а скоро и с мача между Усич и Фюри“, каза президентът на WBA Европа Мариана Борисова, която е най-известната българка в професионалния бокс в световен мащаб.

На професионалния ринг 42-годишният Кубрат Пулев има 30 победи (14 с нокаут) в 33 битки. 39-годишният Махмуд Чар има 38 битки и 34 победи (20 с нокаут).

Leave a Comment