НА ЖИВО Кубрат Пулев – Махмуд Чар се изправят срещу WBA

 

Кубрат Пулев и Махмуд Чар очи в очи в София. Двамата се срещат за първи път като съперници днес.

На 30 март Кобрата ще се опита за трети път в кариерата си да стъпи на покрива на света в кралската категория на професионалния бокс.

Неговият опонент Махмуд Чар – настоящ световен шампион във версията на Световната боксова асоциация (WBA) се съгласи да защитава безценния си пояс именно срещу Пулев в столицата на България.

Припомняме, че Кубрат Пулев има 33 мача на професионалния ринг, от които спечели 30, включително 14 с нокаут. Кобрата има 3 загуби в кариерата си: от Владимир Кличко в първата си битка като претендент за световната титла през 2014 г., от Антъни Джошуа във втория си опит да покори световния връх през 2020 г. и от Дерек Чисора през 2022 г.

Махмуд Чар, който е известен в света на бокса и като Мануел Чар, има 38 битки, 34 победи, 20 нокаута и 4 загуби. Той е роден през 1984 г. в Бейрут, висок е 195 см.

За последно Кубрат Пулев се боксира през декември в Лос Анджелис. Тогава българинът успя да победи поляка Анджей Вачик в 10 рунда и така да стане претендент за световната титла.

Leave a Comment